2013-11-28

RÖR INTE MIN CYKEL

Vintern är här men största skillnaden från tidigare är att fincykeln monterats på trainern och crossen åkt fram med dubbdäck. Jag körde mitt första dubbade pass i helgen och det kändes hemskt. Kallt, varmt, trögt och långsamt men det gick. Bara att slita tills isen smälter.

Efter passet kallade verkligheten och jag cyklade till Ica Maxi Lindhagen för att handla. 30 min senare stod jag lastad med mat utanför affären för att låsa upp cykeln, det var då det hände. Ingenting. Nyckel kom inte längre in än några millimeter i låset, tvärstopp. Mitt fem dagar gamla lås gick inte att öppna. Har jag fått någon måndags exemplar var min första tanke men efter tröstlösa försök att se lirka in nyckeln och försöka titta in i låset inser jag att det som diskuterades dagen innan på vår after work med Hofvet Farsta, lås-sabotage.

Någon har saboterat mitt lås för att sedan stjäla cykeln senare på kvällen om den skulle bli kvarlämnad. Vem av mina vänner har en eldriven vinkelkap? Vart går det att låna en kap lördag eftermiddag. Fick inget svar på någon av de frågorna, jag ringde istället en låssmed på Kungsholmen. Låssmeden svarade som en stridspilot.


Låssmeden - Låssmed!
Johan - Hej, någon har saboterat mitt lås, nyckeln fungerar inte längre.
Låssmeden - Vart?
Johan - Ica Maxi Lindhagen.
Låssmeden - Jag är där om 3 minuter!


Tre minuter senare står Låssmeden grävandes i mitt lås och lyckas till slut få ut en avbruten tändsticka.

Låssmeden - Här har du att visa vännerna.

Det visade sig att han besökt området två gånger samma vecka för att då såga upp saboterade lås. Jag slapp köpa ett nytt lås men fick tacksam betala 900 kr för jobbet.

Hoppas i framtiden på att låsen blir svårare att sabotera.