2013-12-09

PETER VS. SRM: 1-0

För att kunna styra upp vinterns träning inom Hovet Race Team har de flesta av oss bokat upp oss på tröskel- och VO2max-tester på Bosön.

Jag var bland de första ut att testas och det började med tröskeltest på deras bästa testcykel, en SRM-monstermaskin för 300tkr. Fyra-minuters-intervaller, var och en på lite högre Watt-tal. En minuts vila mellan intervallerna där blodprov togs för att fastställa laktatvärden.

SRM-mekande.
Kanske lessnade testledaren, för när han lade på ytterligare en gång "råkade han" lägga på 3000W, kanske i ett försök att spränga mina ben? Benen höll, men istället blev det testcykeln som brann! Det blev omöjligt att reglera motståndet trots flertalet försök till nollställning och mekning i kontakt med SRM i Tyskland.

Som tur var hade de en alternativ cykel som jag slutligen fick fortsätta på. Den cykeln höll ut hela testet, så jag fick det tveksamma nöjet att köra med andningsmasken för att mäta VO2max.

Slutligen fick jag mina testvärden och lite tips på hur träningen bör byggas vidare (kanske för att orka bränna två cyklar nästa gång?). Nu är det bara att hoppas de kan skaffa tillräckligt med slitstarka reservdelar för att klara att testa resten av Hofvet Race Team.


/Peter "SRM-killer" Eriksson

PS. Övriga medlemmar skulle kunna genomfört sina tester på någon av Bosöns alla Monark-testcyklar, men då vi vill ha mest tillförlitliga testvärden som både är jämförbara inom laget och med våra personliga effektmätare väntar de på att SRM-maskinen blir reparerad. DS.