2014-01-10

EN ALTERNATIV (JUL) MYSHÖRNADen gröna vintern är ju snart söndertjatad. För några veckor sedan vid planeringen av jul och nyårsfirandet i Norrland så var jag optimistisk och tog med skidorna som enda träningsredskap. Vem har någonsin sett en grön jul i mina hemtrakter?

Optimismen kvarstod då vi anlände och det fanns lite snö på gräsmattorna. På julafton regnade dock allt detta bort. Isarna såg perfekta ut för lite långfärdsskridskor men lite provborrande visade att dom var förrädiska. Vinden de senaste dagarna hade skapat långa råkar och på vissa ställen tunn is. Medan jakten på snö startade så letade jag rätt på min mormors gamla motionscykel som stod och dammade i ett härbre. Kanske inte det optimala träningsverktyget men vad gör man inte i brist på annat... Efter lite inställningsskruvande och pumpande av däcket så var hon klar. Hon ställdes på en veranda framför ett skjutfönster så jag kunde öppna upp då det immade igen helt.

Trainer Hedenhös style framför verandagranen.Inställning av motstånd (mätt i 1200kg-m/min) samt ett lås?


Efter lite sökande så fann jag även snö på toppen av ett berg, lånade en spårare av en granne och lyckades få till 8km spår./Magnus