2014-02-02

MYSHÖRNA, DEL 3


För en tid sedan lovade vi att visa upp våra så kallade myshörnor. Johan B var först ut med sin "träningsstudio". Magnus följde därefter upp med en jul-variant med ytterst tveksam träningscykel. Det krävdes nog rejält med pannben för att genomföra ett pass på den. Nu har turen kommit till min hörna och tillika garderob.


Till skillnad från Johans "studio" klämmer jag in mig i 6kvm "walk-in-closet" som under passets gång även kan kallas resonanslåda eller varför inte baslåda - speciellt om ni frågar sambon, katten eller för den delen grannen. Tur att dom är förstående och tålmodiga, även om det faktiskt förekommit något argt brev från den senare...Effekt genererar som vi alla vet värme, har man mot förmodan missat detta är garderoben ett lysande tillfälle för praktik. Rekordet ligger på 6°C förändring av rumstemperatur. Nåja, en etapp i TDU hade tydligen peakat 52°C så jag ska väl inte gnälla allt för mycket. Men varmt blir det. Fort.Effekt var ordet. Detta verktyg har faktiskt (tillsammans med en fantastisk bok) styrt upp både mig och mina slentrian-pass. Har man möjligheten så har jag svårt att se något som skapar bättre träningsstruktur och kontroll än en wattmätare. För att inte nämna motivationshöjningen som den bidrar med. Jag valde Power2max som i sammanhanget får ses som prisvärd. Boken hittar ni på bokus.se för dryga hundralappen.
Dagen till ära blev det 2h i myshörnan;
45min @ 80% FTP
4x12min @ 95% FTP med en 1min-höjning @ 110% varannan minut

Mer spännande än så blir det inte i en garderob. Och för er som undrar, grannens brev är utrett, så jag trampar på i gott mod!

/Christopher