2014-02-13

TEAMTRÄFF FEBRUARI

I söndags hade vi träff med teamet i Christophers studio. Ett inledande citat av Juha passade bra som start, "Målsättning är att vinna seniorcupen 2014". Det sätter ribban högt och bra. Chris bjöd på italiensk cykelbuffé i form av espresso och biscotti.

Vi tittade bland annat på olika möjliga sponsorupplägg. Sportnäring och typiska tillbehör. Kan bli någon cykel också - och hjul - men vi glömmer inte, "It's not about the bike".

Det blev även en del tal om träning, det viktigaste. Periodisering är nyckeln.

Vår tävlingskalender börjar bli komplett, även om laguppställningen på varje tävling inte är klar. Det blir tävlande i de flesta klasser och även utomlands. Traditionell start i april med Jönköpings Linjelopp och Östgötaloppet.

För oss som tycker det är långt till SMACK-seriens Uppland är nya Stockholmscupen bra träning på hemmaplan. 6-dagars etapplopp i juli får ersätta semester för en del. Nordiska Master Mästerskapen går i Norska Sandefjord i början av augusti.

Senior-SM nöter på Kinnekulle (tungt!), men var veteranmästerskapen går är enligt tradition oklart ännu en bit in på våren. Klassiska Solleröloppet förgyller i vanlig ordning midsommar, i år med långa banan över Gesunda, Orsa och Skerbackarna.

Huvudnumret för laget är givetvis Seniorcupen, som i år verkar rekordstor.

Hittills har det blivit mycket enskilt tränande. Nu är det dags att bli ett lag via gemensamma träningar och, i slutet av mars, träningsläger på Mallis.

Det ser ut att bli en spännande säsong.


/Hofvet Race Team (genom Dan)