2014-04-12

RACE REPORT: JÖNKÖPINGS VARVLOPP


Första tävlingen i Seniorcupen är Jönköpings varvlopp där Hofvet Race Team, efter några sjukdomsbortfall, hade 9 cyklister till start.

Vi förstod att det skulle bli offensiv körning då banan bjöd på mycket kurvor, smala vägar, en liten backe samt kantvindspartier. Vi ville därför vara med från början och såg till att vara representerade redan i de första utbrytningarna som gick bara någon kilometer in i loppet.

Första varvet blev hårt och intensivt om man ville hålla bra position. Vår profetia slog in i ingången på tredje varvet (av 8) när en grupp om 11 cyklister kom iväg. Det blev snabbt uppenbart att det var där tåget gick. I utbrytargruppen var vi representerade av Håkan, bra att var med även om vi gärna hade önskat ha med någon ytterligare. Nu gjorde Håkan ett ypperligt jobb och spurtade hem en 4:e plats, en bra start för HRT!

I klungan bakom höll vi övriga koll på dom som försökte gå loss, vilket inget mer lyckades med. Vi fick även avsluta med ett mindre spurtuppdrag där teori fick omsättas i praktik på ett snyggt sätt - Jonas först över linjen i klungspurten.

Imorgon är det Östgötaslätten som står för arenan och väderprognosen pekar på en mycket blåsig upplaga av det klassiska Östgötaloppet, ska bli intressant att se hur det kommer utspela sig och vad vi kan göra.