2014-05-28

BACKE UPP - BACKE NER: KINNEKULLELOPPET

En av Sveriges ambitiösaste och mest välorganiserade tävlingsarrangörer är CKU6 som årligen ordnar ett flertal utmanande och trevliga tävlingar. En av de mest utmanande är Kinnekulleloppet som vi just kört.

Den stora utmaningen på tävlingen är Högkullen som denna dag skulle passeras 7 gånger, totalt nästan 1500 höjdmeter fördelat på 8 mil. Första gången dessutom redan efter 300m så vi såg till att stå uppställda långt fram från start för att ha bra position när masterbilen släppte.

Trots det så blev det ett kämpigt lopp för många och den av oss som slutligen lyckades sitta med i första gruppen var Jonas Lorentzi som gick in som 8:a. Övriga gick in i spridda skurar bakom. Här är Jonas upplevelser från loppet:

Vid första varvningen var det hårdkörning i backen och jag hade en lucka fram till klungan, men lyckades täppa till den på nervägen. Men det kostade givetvis så bestämde mig helt sonika för att inte släppa fler luckor, köra defensivt men följa med i toppen så länge det gick.

Lyckades mer eller mindre med den planen och backen kändes därför mindre och mindre plågsam för varje varv. Jag återhämtade mig bra på baksidan av kullen och det kändes ganska lättåkt där. Ja, det var ju mycket nedför där ;-).

Vid några tillfällen var det utbrytningar/försök men en ganska hög jämn fart, även nere på platten, gjorde att de alltid blev inhämtade. På slutet av fjärde varvet var vi ca 30st kvar (av 85 startande) i främsta gruppen och jag kunde inte se några jagande bakom, nu var det bara att tänka på målgången.

Sista gången upp mot mål var det något försök till attack i början på backen, men eftersom det inte bara var backe utan också motvind kom inget iväg. Istället blev det en fråga om vem som orkade bäst i sista branta partiet. Startade tyvärr lite sent men härligt att hinna om några där det var som brantast och att sedan vara klar med "kullen". Pustade ut medan resten av HRT kämpade sig upp i mål.Resultat