2014-07-07

SÖDRA HESTRA SPARBANKS GP

I helgen som var så körde vi två tuffa och väldigt roliga lopp nere i djupaste Småland. Här kommer första race reporten från Södra Hestra Sparbanks GP som gick i Burseryd.

Banprofil GP't från StravaPå fredag eftermiddagen drog vi ner till djupaste Småland för en spännande tävlingshelg. Vi var inackorderade i säsongens hittills bästa boende ordnat av Burseryds IF med egen liten stuga och kaffetermos levererad på farstukvisten morgon och kväll.

Då lördagens start var ganska sen för Seniorklass så tog vi en runda innan lunch på cykeln och rekade Västboloppets grussträckor för att ha en liten föraning om vad som komma skulle.

Efter en lunch i Smålandsstenar så kikade vi lite på elitens lopp och värmde sen upp ordentligt. Banan är mycket publikvänlig med bra översikt och går runt kyrkan i Burseryd. Den har en klättring i kyrkbacken som startar med en snäv sväng så man är iväg upp nästan från stillastående vilket tar i benen efter några varv. Gäller att ha bra position in i svängen för att inte tappa om det skulle gå iväg där. Senior kör 12 varv och det var 43 till start vilket visade sig bli lagom och inte allt för trångt i kurvor mm.

Vi värmde upp ordentligt vilket var bra då det gick undan direkt från start. De tre första varven hade ganska högt tempo och splittrade upp fältet något. Kyrkbacken gjorde att det drog isär men jag hade egentligen aldrig några problem att hålla i där och behövde inte jaga i utförskörningen. Ett litet igångdrag i kurvan ut på rakan men sen samlades klungan ihop ganska bra och man kunde få ner pulsen innan positioneringen startade inför nästa kurva. Den kurvan kan man hålla ganska bra fart inför placeringen ner i den lilla knixen ner på målrakan.

Första delen av kyrkbacken

De sista varven gick tempot upp något igen och Gunnar Bäckgren, Norbergs CK (ledare i Seniorcupen) gick iväg solo och hade 15 sekunder ner till oss. Spurten blev dock dramatisk när klungan kom ikapp och det fick avgöras med målkamera till hans fördel. Jag låg lite för långt bak in i sista kurvan men hittade en bra linje i yttern och kunde ta några placeringar där och sen även på spurtrakan.

Pallen - Gunnar Bäckgren Norbergs CK, Robert Bengtsson CK Olympic och Magnus Falk CK Wänershof

/ Magnus