2015-04-11

SVENSKA TÄVLINGSSÄSONGEN PÅBÖRJAD PÅ PALLEN

Säsongsstarten på hemmaplan är Jönköpings Grand Prix, tyvärr inte med i Seniorcupen i år men Hofvet Race Team mönstrade ändå med 6 par pigga ben i seniorklassen: Juha, Dan B, Dan L, Magnus, Kaspar och Peter

Banan inbjuder till offensiv och utslagsgivande åkning, en bana med lite slingriga vägar, lite vindpartier och en liten backe som körs 9 varv

Planen var att på en utslagsgviande bana är anfall bästa försvar och vi höll oss alla aktiva


Efter precis halva loppet spelar Jonas Tell i CK Olympic mig perfekt i händerna då han attackerar i backen exakt då jag tänkt detsamma. Bryggar upp och får med mig Filip Svedberg, Värnamo CK. Känns bra med 2 starka utbrytarkollegor och vi samarbetar bra samtidigt som bakom är de 2 största lagen (Vi och CK Olympic) rätt nöjda så luckan till klungan växer.

Samarbetet fungerar bra till sista varvet då det blir lite katt och råtta-lek men det blir inte förrän på upploppet det avgörs. Där drar Filip och Jonas igång först och min reaktion blir långsam så jag hamnar lite på efterkälken. Märker dock att jag gnetar mig ikapp Jonas och lyckas ta mig förbi precis över mållinjen och tar silverpengen.


I klungan bakom ordnar Dan B ett uppdrag åt Juha som därmed kniper 6:e platsen.

Nu laddas det om för starka vindar på Östgötaslätten då det imorgon, söndag är premiär i Seniorcupen med Östgötaloppet.

/ Peter