2015-06-03

SOL OCH REGN - SOM SIG BÖR PÅ STOCKHOLMSHELGEN

I helgen som var gick 3 lopp under vad som brukar kallas Stockholmshelgen. Arlanda Test Track Race på fredagen, Dybeckstempot på lördagen och Falkenloppet tillika DM på söndagen. Hofvet Race Team hade startande i alla loppen och eftersom det inte körs seniorklass i dessa så var vi utspridda i olika klasser. Resultatet blev 2 pallplatser - en på Dybeckstempot av Peter i H30 och en i Falken i H40 av Juha.

Juha trea på Falkenloppet

På fredagens Arlanda Test Track Race hade vi startande i Elit, H30 och H40. Dan B körde i Elit, Peter i H30 och i H40 var det Dan L, Mikael, Robert, Juha, Kaspar och Magnus på startlinjen. H40 klungan var som vanligt stor, nästan 70 pers, och det skulle köras 10 varv på banan som är 2,4 km. Vår ambition för kvällen var att tidigt försöka sitta högt upp och hålla fart och kanske göra försök att spräcka fältet för att inte ha en stor klungspurt.


Första varvet gick ganska lugnt men sen in på andra försökte vi att sätta oss i täten och dra upp tempot och testa på att sticka. Det blev dock inga större utbrytningar som höll och klungan satt sen samlad sista varven om något utdragen. På sista varvet började positionskriget inför spurt och ingen av oss satt tillräckligt högt upp för att vara med i tätstriden.

Sköna skarpa kurvor ger utdraget fält. Foto: freddesblogg.se

På Dybeckstempot höll SMHI vad dom lovat. Regn, 8 grader och starka vindar. De som värmde upp på trainer hade nog en fördel innan det var dags att starta. Många upplevde att dom alls inte kom upp till normal standard men det räckte för en tredjeplats för Peter i H30. Tyvärr ingen bild från pallen då de flesta frös som hundar efter genomfört lopp.

På Falkenloppet var Peter startande i H30 och i H40 var Juha, Mikael, Kaspar, Robert och Dan L på startlinjen. Tanken för H40 gänget den dagen var att på varv 4-5 göra ett försök att gå i väg med någon av oss. Men en Valhallcyklist kom iväg redan på slutet av 1:a varvet och hade god hjälp av sina klubbkamrater att bromsa klungan. Vid varvningen i motvinden smög Dan L förbi de vaktande Valhallarna och stötte upp mot den ensamma utbrytaren. Han tryckte på för att gå loss från klungan och samtidigt passera Valhallaren. Han fick med sig Rille från ECI och Christer Berg från Dinvelo CK så dom blev en stark trio där framme. De körde på hårt och hade 40 sekunder ner till klungan ett tag där Juha, Robert och Mikael jobbade för att de inte skulle bli inhämtade. Efter 2 varv blev dom dock inhämtade då de andra stora lagen tyckte att dom skulle plockas in.

På sista varvet var det en del ryck i försök att gå loss. Dan gick med på Lindskogs första ryck men i andra försöket fastnade Dan och Lindskog fick med sig några som gick. Ett möte med en bil gjorde att klungan bromsade in och luckan växte lite extra. I igångdraget efter det så lyckades Juha hitta en lucka och gör en snygg bryggning upp till den utbrytande gruppen. Han blev något trött efter denna bryggning men lyckades återhämta sig och sen ta en 3:e plats i spurten.

I H30 hade La Chemise ett stort team till start och dom styrde mycket i klungan. Dom skickade folk framåt hela tiden och så fort någon annan försökte gå på utbrytning eller brygga så var en eller två från dom på rulle. Klungan satt samlad vid mål och det belv en klungspurt där Peter gick in som 12.a