2015-09-21

RACE REPORT KM - PERFEKT TEAMAVSLUTNING / UPPSTART FÖR NÄSTA SÄSONG

I söndags gick Fredrikshof klubbmästerskap i linje av stapeln med tre varv på den traditionella varvbanan runt Bornsjön, totalt 57 km. HRT hade fem st anmälda men Dan B fick tyvärr lämna återbud med värkande knä. Överraskande nog så dök Juha och Jonas L upp på startlinjen så vi blev sex till start. Ingen verkade dock i jätteform, Dan L (Danne nedan) hade firat sin temposeger sen dagen innan, Peter hade haft kräftskiva där några av oss var med, någon var på krogen och en annan hade syndat med kosthållningen och var "matbakis". Eller var det bara mörkningar av formen för nu var vi ju för dagen rivaler på startlinjen?

Fantastiskt väder och perfekta förhållanden för ännu ett bra arrangerat KM.

Starten har gått.
Starten gick och var vi snabbt upp och anförde klungan. Efter någon kilometer var även några andra uppe och snurrade men i ett ganska lugnt tempo i höstsolen. Som brukligt ökades farten när vi kom till backarna på västra sidan av på Bornsjön. Några tyckte att det var lite för samlat och att man kunde sprida ut det hela lite. Fältet sprack av och vi kom iväg i en grupp på sju man, Peter, Magnus, Danne, Juha och Jonas ur HRT plus två till.

Utbrytargruppen 1 km efter fartökningen.
Vid första varvningen hade vi en lucka på ca 20 sekunder. Andra varvet rullade på utan större händelser och vi gick runt hyfsat i gruppen men det var ingen jättefart. En i gruppen tappade i backarna i början på varvet. Mot slutet av andra varvet ökades farten igen och vid den varvningen var det bara vi fem kvar och luckan var en minut ned till klungan.

På tredje varvet började tjuv och rackarspelet och tempot för oss gick ner. Blev lite mer som en träningsrunda och vissa avstod förningar taktiskt för att spara sig till en spurt, eller var dom trötta? Ett tag pratade vi tom. om risken att klungan skulle komma ikapp men luckan ökade nog snarare till två minuter. Det var dock ingen som gjorde något försök att köra av någon här utan allt var kanske lite för kamratligt.
HRTs femmannagrupp på sista varvet.
Danne tog en sista 3-km-förning och alla låg lugnt på ett koppel bakom trots hans försök att få någon annan att köra. I sista krönet innan man kommer ner på allén 800 meter innan mål så gör Magnus ett försök till en långspurt för att få lucka ner i allén. Danne har dock tänkt en liknande tanke vilket gör att han snabbt kommer på Magnus hjul och är ikapp med 400 meter kvar. Peter sitter enligt plan tight på Dannes hjul och lyckas sen passera med en halv hjulslängd och tar segern. Juha tar spurtstarke Jonas i kampen om tredje platsen. Jonas enda tävlingsstart i år och likaså hans sämsta placering. Jonas brukar ju prenumerera på pallplats i såna lägen, men kanske bäst för stämningen i laget att han inte lyckades idag :-)

"Pallen" med från vänster Danne, Peter och Juha.
Klubbmästerskapet blev en riktigt kul avslutning på säsongen och tillika en bra uppstart för att gå in i vinterträningsmode och ladda för ett ännu bättre tävlingsår 2016.

Foto:
Karolina Örnstedt
Lena Bernström
Magnus Fahlgren


1 kommentar :