2016-02-12

CYKLIST ROBERT TJULIN
ROBERT TJULIN
Född: 1972
Uppväxt: Västerhaninge
Bosatt:Sköndal
Säsong i HRT: Andra
Specialitet: Pursuiter / domestique
Cykel / Hjul: Specialized Tarmac S-Works / FFWD

Favorite Rule: #4 It's all about the bike

Roligaste cykelminnen: Att lyckas kvala in till VM, väl där blev det ett snabbt avslut med kedjebrott men det var en fantastisk upplevelse 

Favoritrunda i Sverige: Vincoloppets omgivningar på Österlen

Favoritrunda totalt sett (lvg, mtb, cx, Sverige, utomlands): Omgivningarna kring San Marino, lagom stora berg, upp och ner i vårsol

Vinterträning: Monark, styrketräning och lite vinterdistans

Sommarträning: Kör lika gärna mtb som linje men det blir en del intervaller också.

Favoritgrej till cykel: Hjul

Mål 2016: Inte börja spurta 200 m för tidigt varenda jävla gång

Har slutat med för att cykla mer: Socialt umgänge

Hårdaste bonkning: Ett av mina sämre cykelminnen är från en tidig vårdag för ett par år sedan. Jag skulle köra distans men ville ha sällskap. Någon subgrupp skulle köra distans, långt med jämn fart, vilket är det tråkigaste jag vet. Men eftersom sällskap är bättre än att köra själv hängde jag på. Jag kände mig stark och tog en flaska vatten och ingen extra energi. Samling i stan nånstans, sedan ut mot Älta där vi skulle möta upp andra. Väl där blev det stopp och lite snack, jag skulle up på en trottoarkant men fick framvikt och gick över styret. Jag slog i revbenen på ena sidan ordentligt men blev förbannad på mig själv och tänkte på att är huvudet dumt får kroppen lida. Så jag körde på. Efter ett antal mil körde vi belgisk kedja nånstans utanför Nynäshamn. Det var inte helt ordnat och farten ökade hela tiden eftersom de som gick in längst fram inte slog av. Trött av turen och smärtan i revbenen fick jag ett vredesutbrott och skrek vilka idioter alla var och hur man borde köra. All energi och vilja var borta, hammaren hade slagit till ordentligt. Skämdes efteråt, framförallt när jag kom hem och fick lite mat i magen. Så till dem som var med och läser detta, jag ber om ursäkt!