2016-03-03

CYKLIST DAN LIDMAN


DAN "DANNE" LIDMAN
Född: 1971
Uppväxt: Stenhamra
Bosatt: Kungsberga
Säsong i HRT: Andra
Specialitet: Tempo
Cykel / Hjul: Specialized Tarmac S-Works / DA, FFWD
Favoritlopp: KM, Challange Primavera, Svanesund

Favorite Rule: #5 HTFU

Roligaste cykelminnen: Kvalade in till VM i både linje och tempo och sedan själva VM i Danmark var en riktigt häftig upplevelse.

Favoritrunda i Sverige: Stockholm - Taxinge (bra fika)

Favoritrunda totalt sett (lvg, mtb, cx, Sverige, utomlands): Bergen på Mallis. Naturpark Frankenwald i Bayern, Tyskland. Bruck- Grossglockner Hochalpenstrasse, Österrike.

Vinterträning: Gym, wattbike och distans på cx ute.

Sommarträning: Färingsö

Favoritgrej till cykel: Garmin cykeldator

Mål 2016: Ta någon pallplats. 6.45 på Vättern

Äter gärna på fikarunda: Bulle, semla

Ett hjul jag gärna tar: Rilles

Har slutat med för att cykla mer: Spelar alldeles för lite gitarr och mekar för lite bil

Hårdaste bonkning: Vintern 2015 Bonk 1: 4h DS med Robert i mycket snö utan att äta något. Såg stjärnor och när jag för fjärde gången halkade omkull tänkte jag ligga kvar. Tog mig dock upp och fram till en pizzeria Kunde knappt prata när jag skulle beställa 
Bonk 2: Distans med Ängby CC som blev lite för hårt när man var uppe och drog för mycket. Ramlade "omotiverat" in i sidan på bilen när jag klev av cykeln efter passet. Undrade lite för mig själv vad jag höll på med. Lastade cykeln och gick in på Gateau för att fika. Beställde en hel bullängd och fick frågan om jag skulle ta med den, men nej "den äter jag nu!".