2016-03-07

CYKLIST KASPAR FRITZKASPAR FRITZ
Född: 1966
Uppväxt: Danderyd
Bosatt:Solna
Säsong i HRT: Tredje
Specialitet: Spurt
Cykel / Hjul: Orbea Orca / FFWD
Favoritlopp: Fredrikshofs KM

Favorite Rule: #9 If you are out riding in bad weather, it means you are a badass. Period

Roligaste cykelminnen: Bästa minnet från 2015 är teamets träningsläger på Mallis, härliga vägar och trevligt sällskap.

Favoritrunda i Sverige: Ekerö

Favoritrunda totalt sett: Teide på Teneriffa. 2100 höjdmeter på 37 km, härliga serpentiner på perfekt asfalt hela vägen. Lika roligt nerför som uppför.

Vinterträning: Styrketräning, spinning, skridskor

Sommarträning: Intervaller

Mål 2016: Vara frisk så att jag kan vara med och dra fram mina teamkompisar i spurten. Knipa en pallplats på något veteranlopp.

Äter gärna på en fikarunda: Salami-brie macka och en stor latte.

Ett hjul jag gärna tar: Tjulins, han drog fram mig till DM titeln 2013

Har slutat med för att cykla mer: AW

Hårdaste bonkning:  Ett av mina första distanspass på racer, året var 2004. Glad i hågen styrde jag kosan söderut från Stockholm en solig majdag med två bars i ryggfickan. Siktet var inställt på Mariefred, men väl där kändes det så lätt och fint så jag fortsatte till Strängnäs. Vändningen där blev dock en obehaglig överraskning då jag träffades av en frisk och obarmhärtig motvind rakt i ansiktet, vilket gjorde hela hemvägen till en enda lång pina. Minns att jag låg helt utslagen, skakandes, i en grässlänt med någon mil kvar till Södertälje. Hur jag sedan lyckades ta mig därifrån och de nästan fem milen hem är fortfarande en gåta. Väl hemma efter 18 mil och en halvtimme i fosterställning på hallgolvet var det bara att börja tillämpa rule #5 när frun kommer hem och påminner om att det är vår bröllopsdag och att vi har bord på fina krogen om en timme.