2016-03-11

CYKLIST MAGNUS FAHLGREN

MAGNUS FAHLGREN
Född: 1973
Uppväxt: Sollefteå
Bosatt: Sundbyberg
Säsong i HRT: Tredje
Specialitet: Rouleur (men gillar backe)
Cykel / Hjul: Orbea Orca / FFWD


Favoritlopp: Solleröloppet / Västboloppet

Favorite Rule: #5 Harden the fuck up

Roligaste cykelminnen: Amatör VM i Danmark (fram till punkteringen). Stort startfält med erfarna cyklister (förutom alla britter men de blev avhängda efter första tuffa avsnittet med pavé). Det var hårt och tufft med hög fart från start vilket gav ett utsållande lopp med pavé, dansk kantvind och backar. Fantastiskt arrangerat med fria vägar och vacker omgivning.

Favoritrunda i Sverige: En av rundorna på Bjärehalvön i Skåne.

Vinterträning: Ute på CX, inne på Monarken och en ibland längdskidåkning. Favoriten är cx/mtb på hårt packad vinterväg.

Sommarträning: Le Peloton, Farsta, Brostugan, och Valhalls öppna tisdagsträning.

Mål 2016: Bli starkare, se till att någon i laget har framskjuten placering i Seniorcupen och som lag utmana lagen i toppen. Ha kul!

Äter gärna på fikarunda: Nötter

Ett hjul jag gärna tar: Rilles, då går det undan och man är troligtvis långt fram.

Har slutat med för att cykla mer: Sova

Hårdaste bonkning: Jag körde Tolvtjärnsloppet (mtb) juli 2014 ovanför Övik för att ta mig fram i startleden på Cykelvasan från jättejättelångt bak. Det var varmt, 29 grader, och ganska halvteknisk men rejält kuperad bana. Efter ca 3 mil gick framväxeln sönder och loppet är som sagt ganska kuperat så man behöver alla växlar. Tappade många positioner uppför en av de tuffare backarna (Getingstabodum climb) där jag även fick kommentaren "Lite tuffare än Hammarbybacken va?!" från en Obbola cyklist. Krampen började krypa på efter den backen och jag tryckte saltgurka på en kontroll men den spred sig uppåt från ben till alla muskler i kroppen. Vid en mindre backe tänkte jag kliva av cykeln och gå men då sa kroppen fullständigt stopp. Lår, vader, armar, ja allt krampade ihop och skrek åt mig att sitta på cykeln igen. Så det var bara att lyda och sakta cykla vidare. Sista 1,5 milen tappade jag 20 minuter. Men seedning blev det och fick hoppa fram rejält i leden.