2016-03-29

RR - VOORJAARSCOMPETITIE HATTEMERBROEK - HRT'S FÖRSTA START 2016


Efter sex dagar in på Simon Galles (toppfysik.nu) träningsläger i Holland var det dags för en genomkörare i form av ett GP lopp, valet föll på en av deltävlingarna i serien "Voorjarscompetitie" i byn Hattemerbroek. Här följer Race report (av Johan B):
Intervju efter race


Tillgängliga klasser var A eller B klass, A för Elit, B för övriga amatörer, blandad start med juniorer o damklasser, där maxtiden för herrar var satt till 75 minuter, ca en timme längre för A.
Väl vid registreringen hälsade de mig varmt välkommen och beklagade att jag var tvungen att betala 6,5 euro då nummerlappen kostade 2, den är då personlig och gäller för alla serietävlingarna under året, jag sa inte vad vi betalar här hemma.
Innan start


Starten gick en knapp minut efter A klassen för mig, då jag inte hade koll på vare sig bana eller motståndet så gick jag på säkerhet o la mig på fjärde hjul.
Sen small det till, mina mottävlare gick ”a bloc” för att komma i fatt A klassen, och jag tyckte att det var en mycket bra ide, då vi faktiskt såg dem och skulle vi klara det, så var ju pallen i B inom räckhåll genom att låta A klungan transportera oss från konkurrenterna. Nu räckte inte lägermosiga ben o ansträngda lungor till att fullfölja.. De andra optimisterna vek också ner sig till slut, 70 minuter kvar. Mjölksyra i alla muskler och farten var inte direkt låg, jag låg trots bättre vetande längre ned i det 50 hövdade fältet och varje igångdrag efter varje kurva, malde stabilt ned mina krafter.
Till slut var jag tvungen att vika ner mig och släppa klungan som nu hade decimerats ganska ordentligt. 50 minuter kvar o farten var stabilt hög.
Jag låg solo ett tag o borrade, blev ifattkört av diverse mottävlare och i och med detta skapades en slags gruppetto, ett tag var det lite kris, men då kom en kraftfull knuff i rygglutet, från någon med vit arm, hjärnan var i ”War-Mode” och jag kunde inte förstå vem i hela Holland ville hjälpa mig ????  En tresekunders 200 watts knuff var i varje fall välkommen! Krigandet fortsatte. 30 minuter kvar.
Speakern nämnde mitt namn, med Holländskt uttal : Johann Bernåsh fromm Schweden :)
Efter 60 körda minuter kom krisen, kroppen började vekna, där var jag tvungen att släppa.
Jag är här för att få träning, oavsett placering så ger denna typ av övning ökad kraft, både fysisk o psykisk: Jag bryter INTE !
Vid varje varvning ser jag efter ngt tecken på att det ska vara över, men ingen klocka, ingen flagga...inte någonting..
Senare kommer A klungan i fatt, Anders Kvarnlöf (som för övrigt slutade som 8:a i A)och Coach Galle ligger där, jag glider in i klungan, pressar på, lokala klubbåkare uttrycker sitt missnöje, men de får osnällt ge mig plats, går på de sista ångorna  tills jag hör Galle säga - Du behöver inte gå med, er klass har gått i mål :) Ahhhh, jag tyckte det var få kvar i min klass :)
Målgång, en 20:e plats bärgad (ca 3,5 minuter efter segraren):  syftet var uppnått: att få mäta sig med andra i skarpt läge innan säsongen hemma drar i gång.


Vem var det som hade en vit ärm och gav en knuff i rätt riktning ?
Brorsan såklart !