2016-05-25

TÄVLINGSTRÄNING FREDRIKSHOF

Förra torsdagen var det ett tillfälle med tävlingsträning för Fredrikshof. Det har klubben haft tidigare men nu var skillnaden att Glenn Magnusson skötte upplägg, övningar och manade på alla. Samling var vid Sturehofs slott, klassisk KM mark för klubben. 13 åkare hade samlats.

Redo för start
Vi började med att rulla lätt ut till stora vägen. Där påbörjades en övning med jaktstart. Syftet med denna övning är att man ska försöka komma ikapp, eller vänta in, de som startar före eller efter en. Sen gäller det att vara taktisk för att samarbeta och köra in de som är före och ta spurten. Inga andra regler gäller.

I HRT fick Danne starta fjärde sist, Magnus tredje sist, Robert näst sist och Martin sist. Sträckan var 6 km och vi startade med 30 s mellanrum. Magnus satsar direkt på att jaga ikapp Danne för att skapa ett partempo och gå ifrån Robert och Martin. De två får på bra flyt direkt och passerar merparten av de andra. Tar lite hjälp och vilar på vägen fram vid några hjul. När det är ca 1 km kvar ser man Glenn och hans Lazioflagga över fältet. Danne ligger då i spets och fortsätter att gå på hårt. Trots denna långa förning lyckas han öka farten sista 200 m och tar spurten.
Spurtflaggan
Sen är det dags för en kadensövning. Alla får växla ner till 39-14 och det är tävling 8 km. Ingen får växla och det är gemensam start. Viktigt här är att utnyttja sin position och inte tappa hjul för det är jobbigt att komma ikapp. Backarna blir viktiga, dels att inte bromsa i nedför för att utnyttja farten men även att gå på hårt uppför då man kan hålla "normal" kadens. Sista kilometerna är det vi i HRT kvar i täten. Det blir positionskrig och ner i allén matas det på ordentligt. Danne tar spurten före Magnus och de ligger på 186 resp 184 vi kadens!! Bra övning då man sällan kör så hög kadens.
Växlar ner till 39-14
Sista övningen blir ett frifartsvarv med 2 startgrupper. Vi startar i den bakre efter 1,5 km är vi ikapp. Innan korsningen vid "Peter Eggertsen backarna" så går en kille loss och Robert hänger på. Vi övriga låter de gå för att plocka in dem senare. Det tar dock längre tid än tänkt då Robert kör på bra i det kuperade partiet. När vi hämtat in honom börjar en riktig katt och råttalek. Tempot går ner och ingen vill ligga först. Mot mål så går Martin upp men märker att benen inte svarar och slår av. Danne fortsätter i spets och ökar farten. Robert tappar lite och det skapas ett par meter lucka ner till Magnus som försöker jaga ikapp Danne. Danne tar dock spurten än en gång och plockar hem alla spurter för kvällen.

Nästa tillfälle med Glenn kommer att bli lite mer teknikträning med fokus på kurvtagning. Preliminärt datum är måndagen den 20 juni. Boka in det för ett roligt träningspass vare sig du är Fredrikshofvare eller tillhör annan klubb!