2016-06-02

INFÖR STOCKHOLMSHELGEN

Nu i helgen är det den sk. Stockholmshelgen vilket ska bli mycket roligt. Fantastiskt att det anordnas en större tävling i Stockholmstrakten till slut. En 4-dagarstävling som man givetvis kan köra de separata loppen förutom att köra för totalen. Då det saknas seniorklass för alla 4 tävlingar så kör vi i veteran. De flesta av oss i H40.

Bild från Smack / Stockholmscupen på ATT tidigare i vår
Resultatet i sammandraget beräknas på tider och det kommer att vara tidsbonusar för etapp 1, 3 och 4. Tidsbonus vid målgång 30 sekunder till ettan 20 sekunder till tvåan 10 sekunder till trean. Spurtpriser och ledartröja kommer tyvärr bara att vara i herr och damelit.

Först ut är fredagens Arlanda Test Track som anordnas av Smack. Kort varvbana på motorbana som inte har några partier som drar isär klungan. Ofta hög fart och svårt att komma loss med en lång spurtraka. 2,4 km är varvet och för tex H40 körs det 10 varv.

På lördagen är det Kringeltempot i Södertälje CK's regi.Banan är nedkortad pga vägarbete till 19,2 km med en vändpunkt.

Söndag är det Falkenloppet tillika DM som anordnas av CK Falken. Linjebana på 1 mil som ska köras 7 varv för H40.

Helgen avslutas med Nationaldagsloppet arrangerat av Stockholm CK's GP lopp på Tuvängen Ring. Snabbt GP lopp med något fler svängar än Arlanda och en liten knix att jobba på. H40 kör 25 minuter plus 4 varv.

Startande från HRT i helgen är Danne, Jonas, Juha, Magnus, Mikael, Micke, Rille och Robert.

Vi återkommer med racereports.

Trevlig helg!


Mer info om 4-dagars